Arco Bedrijven

Purmerend

Innovatief en duurzaam onkruid bestrijden en machinaal vegen
Op 17 mei 2021 is het contract afgesloten met Arco Reinigingstechnieken B.V. uit Rhoon. Dit innovatie familiebedrijf is gespecialiseerd in het schoonmaken en -houden van de leefomgeving, waaronder ook het duurzaam bestrijden van onkruid op verhardingen.

De eerstkomende 2 jaar zal het materieel en personeel van Arco Reinigingstechnieken B.V. duidelijk herkenbaar in de woonwijken Gors en Weidevenne, bij de winkelcentra en op de industrieterreinen in onze gemeente aanwezig zijn om het onkruid te bestrijden op beeldkwaliteit.

Bij deze bestrijdingsmethode wordt voorkomen dat er – soms onnodige – uitvoeringsrondes worden gemaakt op plaatsen waar de onkruidgroei nog binnen de daarvoor geldende normen valt. De bestrijdingsploegen komen pas in actie als er een bepaalde hoeveelheid onkruid zichtbaar is, waarmee de ter plaatse geldende beeldkwaliteit wordt overschreden. Deze beeldkwaliteit wordt nauwlettend gemonitord door de inzet van gecertificeerde inspecteurs en met gebruikmaking van het innovatieve digitale platform Werkwijze(R). Voor elke locaties gelden dezelfde normen. Zo wordt voor woonwijken, winkelcentra en industrieterreinen gewerkt op B-niveau kwaliteit. Deze wijze van aanpak sluit geheel aan bij het duurzaamheidsbeleid van de gemeente Purmerend.  

Natuurlijk bestaat er ook een mogelijkheid voor de bewoners en gebruikers om vragen, opmerkingen en/of klachten te melden. In die gevallen kan de ploegleider worden aangesproken of kan er contact gezocht worden met de uitvoerder van het project via: purmerend@arcobedrijven.nl.

Wil je meer informatie of advies op maat?

Neem dan contact met ons op

010-5013797

info@arcobedrijven.nl

Wil je meer informatie of advies op maat?
Neem dan contact met ons op